Ouder- en kindbegeleiding

In de leeftijd van leeftijd 0 tot 1 jaar.

Een geboorte brengt veel verandering met zich mee.
Het valt niet altijd mee om een goede en liefdevolle ouder te zijn. Ook als goede ouder zijn er veel onzekerheden en begrijp je niet altijd goed wat je kind nodig heeft. Een kind kan bovendien niet anders dan huilen om zijn onvrede, spanning of verdriet duidelijk te maken.

Een goede ouder zijn is iets wat je ook moet leren, kan leren, wat we ook al doende leren.
Een goede ouder zijn heeft te maken met liefde, betrokkenheid, interactie en wederkerigheid, maar ook met contact hebben en samen voelen.

Van belang is te weten hoe je contact maakt. Hoe laat ik mijn kind zich welkom voelen? Wat heeft mijn kind nodig? Hoe bied ik geruststelling en veiligheid? Hoe begrens ik mijn kind? Ben ik mij bewust van hoe belangrijk aanraken, lichamelijk contact is?

Responsieve, affectieve en sensitieve opvoeders zijn belangrijke ingrediënten voor een gezond opgroeiklimaat voor een kind. Maar als mijn kind (veel) huilt, hoe blijf ik dan in de juiste afstemming, empathisch en ‘aanwezig’?
Hoe bied ik veiligheid, ook als hij verdriet heeft of spanning voelt en niet anders kan dan huilen? En wat wil mijn kind mij zeggen, als hij zich niet met woorden uit kan drukken?

Als er geen fysieke oorzaken zijn, hoe blijf ik een aanwezige ouder,  juist als hij huilt?, zodat hij zich veilig kan hechten en zich toch mag uiten in liefdevolle aandacht.

Ouder- en kindbegeleiding in de leeftijd van 0 tot 1 jaar is een vervolg op de haptonomische zwangerschapsbegeleiding, maar kan ook zonder de voorafgaande zwangerschapsbegeleiding plaats vinden. Zeker als er een lastige start is (geweest) en de periode van aan elkaar wennen niet zo vanzelfsprekend verloopt.
We volgen dan samen jullie kindje in zowel zijn motorische als sensorische ontwikkeling. In iedere ontwikkelingsfase dienen zich aspecten aan waar we oog voor moeten hebben. Ik bied ondersteuning in een zo optimaal mogelijk affectief omgaan met jullie kind, met respect voor zijn eigenheid en zijn mogelijkheden.
Uiteraard kan alles aan de orde komen waar tegenaan gelopen wordt.

Voor aanmelden of meer informatie bel: 06 51 31 79 24

Ik ben tegenwoordig ook te volgen op Facebook onder: Haptotherapie, Zwangerschapsbegeleiding en Energetische therapie