Ervaringen van individuele cliënten

Gehoord van cliënten:

Ik blijf me steeds verbazen, over dat wat jij me geeft.
Die tips en woorden, het inzicht dat ik werd geleefd.
Ik leer mezelf echt kennen. Ik weet nu wat grenzen zijn
En dat ik aan moet geven wat ik wil, want die ik mag er ook zijn.
Marianne we gaan nog even verder, want ik weet nu waarom ik hier ben.
Jij gaat me begeleiden met mijn wens, wat ben ik blij dat ik je ken.

Jouw behandeling voelt alsof ik thuiskom in mezelf.

Ik voel me groot in mijn lichaam…

Verbazingwekkend, dat jij in zo’n korte tijd de kern te pakken hebt.

Ik dacht dat het heel ingewikkeld was, maar zoals jij het nu uitlegt en laat voelen, is het eigenlijk heel simpel.

Dat het eigenlijk zo eenvoudig is.

Zoals jij het zegt lijkt het zo logisch.

Hoe kun jij dat nou allemaal voelen, maar het klopt wel!

Ik voel me gezien, gehoord en begrepen.

Ik heb geleerd echt te voelen wat ik voel en daarmee om te gaan.

Ik begrijp mijn gevoelens nu beter. Ze mogen er allemaal zijn en ik kan er een stuk beter mee omgaan.

Ik heb geleerd met mijn gevoeligheid om te gaan.

Ik voel me meer in balans.

Ik krijg meer grip op situaties.

Jij laat mij mijn potentie, mijn mogelijkheden voelen, wat ik in huis heb!

Als je deze ruimte binnen komt, is het al een warm welkom.

Alleen de sfeer al hier, zo’n rust.

Wat een rust.

Dankzij de gesprekken en behandelingen bij jou is er rust in me gekomen. Ik ben mezelf beter gaan begrijpen en daardoor ook gaan waarderen. Dit laatste had ik een half jaar geleden nog niet op papier kunnen zetten!

Eigenlijk is het alleen maar bewust worden.

Jij brengt mij steeds weer bij mezelf.

Iedere keer als ik hier weg ga voel ik me rustig, ben ik weer bij mezelf.

Ik voel mijn lijf steeds meer.

Dit is de eerste keer dat ik mijn lijf voel, beleef.

Ik voel me heel dicht bij mezelf.

Ik word me er bewust van dat ik in het alledaagse leven altijd met anderen en andere dingen bezig ben.

Ik blijf steeds meer bij mezelf en geef niet meer altijd toe aan de grillen van anderen.

Als ik iets echt niet wil, zeg ik nee!

Ik luister steeds meer naar mijzelf.

Mijn fysieke klachten zijn veel minder!

Het is mij duidelijk geworden dat ik ook belangrijk ben en niet alleen mijn omgeving en diegenen waar ik voor zorg.

Ik handel weer bewust. Waarom doe ik dit zo? Wil ik dit zelf ook zo? Moet ik niet even een time-out vragen voordat ik reageer?

Ik accepteer dát het niet altijd makkelijk gaat en dat dat mág. Ik mág me gewoon eens rot voelen. Ik hoef niet altijd meteen een pasklare oplossing voor handen te hebben.

Ik verzet me minder tegen verdriet en boosheid. Ik probeer het te plaatsen en te accepteren en te onderzoeken wanneer en door welke gebeurtenissen ik me rot ging voelen.

Ik heb geleerd terug te gaan naar mijn gevoel, mijn basis en me weer veilig voelen bij mezelf.

Ik kan mezelf nu op een reële manier tot de orde roepen en naar mijn gevoel terug te gaan.

Ik voel waar het nu werkelijk om gaat. Ik word me er steeds meer bewust van.

Eigenlijk is het leven een heel mooi proces, als je het op deze manier bekijkt. Het leven lijkt zo minder zwaar.

Jij laat me op een manier naar dingen kijken, zodat ik er beter mee om kan gaan.

Jij kunt mij dingen zeggen, die ik eigenlijk wel weet, maar dan wordt het ineens duidelijk.

Ik ervaar hier zo veel warmte en liefde.

Ik voel me echt beter, zo onrustig als ik binnen kwam, zo rustig ben ik nu.

Ik voel me rustig, krachtig en bij mezelf.

Ik voel nu pas hoe moe ik ben.

Ik kwam moe binnen, maar ben nu weer vol energie.

Ik voel de energie stromen door mijn lichaam.

Ik word me er steeds meer van bewust, dat ik het zó echt niet meer wil.

Dat  ik zó echt niet meer met mezelf om wil gaan.

Jij bent de enige – buiten psychiater X, die mij echt begrijpt, jij bent een echte prof.

Ik leer als maar weer grenzen stellen!!!

Eye-openers: loslaten, ruimte maken, voor mezelf kiezen, het kan dus allemaal.

Het voelt alsof ik een nieuw leven ben begonnen.

Ik ben weer veel meer thuis in mijn lijf.

Thuiskomen bij mezelf, een hele weg.

Ik heb het hele weekend genoten van jouw behandeling, heeft diepe indruk gemaakt.

Ik geniet steeds meer van mezelf en wie ik ben. Ik ervaar meer vrijheid. Ik kom steeds meer in het nu!

Ik sta weer met beide voeten op de grond. Ik laat me niet meer door alles en iedereen van de wijs brengen.

Eigenlijk zorg ik weer beter voor mezelf.

Ik voel me vrij in onze gesprekken. Ik voel me goed onder jouw handen. Ik krijg veel aangereikt, veel te leren, veel aandacht en warmte.

Ik heb meer inzicht in mijzelf.

Ik leer vooral voelen, vooral mijzelf.

Ik voel me bevrijd! Energiek! Ik wil er weer tegenaan om meer te leren!

Ik ben een stuk blijer, een stuk stabieler, ik heb zin in wat er gaat komen. Ik ben een soort herstart aan het maken.

Ik denk na over mijn gevoeligheid en besef dat ik er nu anders mee omga.

Ik snap nu waar het schuldgevoel vandaan komt, dat ik ‘klem’ zit, terwijl ik niets ergs heb meegemaakt.

Ik ben een stuk liever voor mijzelf, let op mezelf, ik loop mezelf niet meer zo te pushen. Ik heb weer puf om leuke dingen te doen.

Hier voel ik dat ik het leer. Hier voel ik wat ik moet doen om niet gebruikt / gemangeld te worden. Mijn angst te beteugelen, in het nu zijn, daar heb ik veel aan.

Ik wil je een keer bedanken voor al je goede adviezen, steun, vertrouwen, je warmte, betrouwbaarheid en je integriteit. Je helpt me er echt enorm veel verder mee! Wou je dat een keer laten weten. Groetjes.

Bedankt voor je aandacht, energie warmte, confrontaties, steun en mee zoeken naar een weg vóór, naar en in mezelf.

“Enne..bedankt nogmaals voor het uurtje van vandaag! Elke keer weer anders…elke keer weer zo waardevol. Haptotherapie…het engste en ook het beste wat ik ooit gedaan heb. En ik ben erg blij met jou als therapeut!”

Wat ben ik dankbaar dat ik bij jou therapie mag en kan volgen. Ik ben me bewust geworden van mijn denken en voelen, want mijn balans was compleet zoek. Je hebt me geholpen om die balans weer terug te krijgen en om de regie over mijn leven weer te kunnen hebben. Ik heb keuzes durven maken! En waar ik als hulpverleenster het iedereen zo goed kan uitleggen had ik iemand zoals jij nodig die mij een spiegel voor hield. De warmte en rust die je uitstraalt geeft mij zoveel vertrouwen, dat ik mij makkelijk in ‘onder jouw handen’ kan geven. Dankjewel!

Voor het eerst in mijn leven dat een persoon de diepe laag in mij als persoon ziet en kan bereiken. Dat dacht ik na de eerste paar behandelingen die ik bij u had. De warmte, de liefde, de rust, het gevoel, de energie, het begrip en de oprechtheid die u tijdens uw behandelingen uitstraalt, laten mij elke keer thuis voelen. Uw behandelingen de afgelopen jaren hebben mij zoveel geleerd, veel over mezelf, wie ik ben, wat ik kan voelen, wat ik nodig heb, hoe ik ermee om kan gaan en vooral te zijn in het hier en nu. De diepste gevoelens en vraagstukken in mijn leven komen aan bod. Precies wat ik nodig heb. Door uw bijdrage ben ik meer gaan durven om mijn eigen leven te leiden en eigen keuzes te maken. ik voel me door u gesteund in dit leven. Lieve Marianne, ik vind u een mooi en inspirerend persoon, vol levenservaring, gevoel en wijsheden. Bedankt!!

Ik kwam bij jou als een zielig hoopje mens. Emoties waren mij de baas en ik kon alleen maar huilen. Veel spanningen had ik in mijn lichaam, waardoor ik niet meer normaal kon functioneren. Dat in een periode dat ik eigenlijk heel gelukkig had willen zijn; ik had een fijne vriendin, een baan en woonde op een mooie plek. Ik werd ingehaald door mijn verleden. PTSS. Ik was al een tijdje onder behandeling bij een psychotherapeut maar had het gevoel dat ik niet verder kwam met praten. Ook werd de spanning in mijn lichaam zo hoog dat dat mijn eerste vraag was aan jou. ‘Kun je mij van deze spanning afhelpen’? Jij zei dat je dacht dat je dat wel kon. Je hebt me een rustige veilige omgeving geboden, waarin ik langzaam kon voelen en ontdekken waar al die signalen die mijn lichaam aangaf, voor stonden. Gevoelens en gedachten die in mijn vroege jeugdjaren gevormd waren die ik blijkbaar nooit echt heb ervaren, heb durven ervaren. Samen met jou heb ik gevoeld hoe dat is geweest voor mij en vooral dat dat vroeger was. Dat iets in mij dit vasthield en ik door begrip, erkenning en zorg van jou dit ook langzamerhand los durf te laten. Dat ik niet in de patronen blijf zitten die me gevormd hebben maar dat ik ben die ik ben en me gedraag zoals ik wil zijn. Mijn lichaam is niet langer mijn vijand. Door jou begin ik mijn lichaam als een vriend te zien, die mij aangeeft wat voor mij belangrijk is om te weten voor mijn welbevinden. Dat je de energiestroom kan laten stromen zonder barricades van de ene mens naar de andere. Hoe ontzettend veel warmte en liefde je vanuit je lichaam kan ervaren. Wanneer ik in een ruimte ben of bij iemand, geeft mijn lichaam aan hoe dat is voor mij. Dit serieus nemen is mezelf serieus nemen. Meestal zegt mijn hoofd dat ik iets moet accepteren, zonder goed naar mijn lichaam te luisteren. Ik ga nu veel beter naar mijn lichaam luisteren, wat heeft dat mij te vertellen. Lieve Marian, stiekem noem ik je mamian, want voor mij ben je een moeder geweest. Een moeder die me zorg, erkenning, wijsheid en aandacht heeft gegeven. Ik sta weer ‘normaal’ in het leven. Kan weer functioneren zoals ik wil over het algemeen. Ik ben je zo dankbaar voor alles wat je voor me hebt betekend.

Jouw hulp en jouw aandacht kwamen op het juiste moment in mijn leven. Jij bood mij houvast en kracht, toen ik dat het meeste nodig had… om verder te gaan. Dankjewel hiervoor.

Vijf jaar lief en leed. We deelden veel… Een kleine bloemlezing. ‘A teacher takes a hand, opens a mind and touches the heart’. Jij was mijn teacher op mijn levensweg van 5 jaar. Het begon ‘op de bodem van een zwembad’. Van overleven – niet meer willen leven – tot leven, want er is altijd een weg om te gaan. Die weg hebben wij samen ontdekt. Woestijn – oase. Leven vanuit de diamant in mij. Loslaten wat niet goed voelt. Vertrouwen op je intuïtie. Aarden / landen / doseren / stabiliseren. Reiki / hier en nu / meditatie / contemplatief. Verleden is voorbij – toekomst open – nu wel. Behoefte aan warmte, zachtheid, rust en bescherming, zonder weer kwetsbaar te worden. De zon en warmte zijn in mijn leven gekomen, een nieuwe weg. Ik kan mezelf weer zijn en ben dankbaar voor dit geschenk. Wat een reis…
Ik zal jou en je wijze lessen nooit vergeten. Dank voor alles en veel geluk in je nieuwe leven in het Friese.