Ervaringen van de workshop Vergeven, hoe doe je dat?

Na afloop van elke workshop worden de cursisten naar hun mening gevraagd. Wat heeft de workshop hen gebracht? Wat hebben ze ervan geleerd, opgestoken? Wat ervaringen van de eerste cursisten:

“Ik ga maar met kleine stapjes vooruit, maar ik ben eindelijk in staat om anderen te vergeven en de pijn te laten gaan. Daardoor sta ik meer en meer open voor de liefde in mezelf en die van anderen om me heen!”

“Ik ken mijn eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van mijn emoties weer. Nu ik dat inzie, is vergeven slechts een logische en natuurlijke stap. Vergeven is zeker niet vergeten! Het is voelen, accepteren en uiteindelijk loslaten. Marianne, bedankt voor deze wijsheid.”

“Dankzij deze dag is de puzzel weer wat completer. Het is nu een kwestie van in mijn eigen tempo gaan vergeven. De workshop heeft mij enorm geholpen, maar het precieze hoe en wat, dat is te moeilijk om uit te leggen op papier.”

“Waardevolle lessen geleerd vandaag over mezelf en over hoe ik me naar anderen toe gedraag. Hier ga ik verder aan werken. Bedankt voor alweer een waardevolle dag.”

“Het was confronterend en emotioneel, maar de pijn en het verdriet heb ik om kunnen zetten in iets dat ook mooi was. Bedankt voor deze waardevolle dag.”