Ervaringen van de workshop Omgaan met gedachten

Na afloop van de workshop ‘Omgaan met gedachten’ heb ik de cursisten naar hun ervaringen van die dag gevraagd. Wat heeft de workshop hen gebracht? Wat hebben ze ervan geleerd, opgestoken? Een greep uit de antwoorden:

“Ik blijf me steeds verbazen, over dat wat jij me geeft. Die tips en woorden, het inzicht dat ik werd geleefd. Ik leer mezelf echt kennen. Ik weet nu wat grenzen zijn En dat ik aan moet geven wat ik wil, want die ‘ik’ mag er ook zijn. Marianne we gaan nog even verder, want ik weet nu waarom ik hier ben. Jij gaat me begeleiden met mijn wens, wat ben ik blij dat ik je ken.”

“Stukje bij beetje wordt de puzzel completer. Ik zou dat wat ik leer consequenter moeten toepassen in het dagelijkse leven. Het helpt me als ik dat doe. Vandaag ga ik daar weer mee verder! Dankjewel.” “Ik heb vandaag veel gehoord waar ik wat aan heb. Maar het vraagt nog wel veel oefening. Bedankt voor de waardevolle dag.” “Ik heb wat meer vertrouwen in de toekomst en voel me daarin meer gesterkt.” “Dankjewel. Ik heb geleerd dat mijn leven nu goed is. Het verleden is voorbij.” “Ik voel me telkens steeds sterker door de gesprekken met jou. Je hebt me geleerd om naar binnen te kijken en voor mezelf op te komen.”

“Het was een zware dag, maar dan wel in positieve zin! Bewustwording, kracht, energie, erkenning (ik ben niet de enige) en duidelijkheid. Al met al erg leerzaam.” “De workshop heeft me op verschillende niveaus geraakt. Dat wat er gezegd werd, werkte als een spiegel. Marianne kan alles goed verwoorden en ze weet de kracht van de ander naar boven te halen. Dat vond ik erg mooi, bedankt!” “Voor mij een dag vol herkenning en erkenning. Er kwamen veel punten naar boven, waar ik absoluut aan wil gaan werken. Fijne groep en ik vond het een ontdekking te merken dat ik het gedurende de dag niet meer eng vond om meer dan twee personen in een ruimte te werken. Ik heb kortom veel geleerd.” “Bedankt voor de heldere boodschappen Marianne. Ik besef nu sterk dat ik altijd terug mag komen op een besluit, dat ik mezelf die ruimte kan geven. Oja, en het volgende vond ik ook prachtig: iets doen ten gunste van mij omdat het anders ten koste gaat van mij.”