Ervaringen van de cursus Reiki

“Ik voel me Reiker dankzij deze dagen!”

Na afloop van elke cursus worden de cursisten gevraagd naar hun mening. Wat heeft de cursus hen gebracht? Wat hebben ze ervan geleerd, opgestoken? Hieronder een greep uit de antwoorden. Terugkerende thema’s zijn: energie, persoonlijke verrijking en mezelf en anderen helen/helpen.

Energie

“Erg bijzonder om te ontdekken dat je energie kunt voelen en doorgeven.”

“Fantastisch hoe intens je energie kunt voelen en hoe intuïtief je Reiki kunt toepassen. Een echte aanvulling om met al mijn energie iets moois te kunnen doen!”

“De afgelopen twee dagen waren leerzaam. Vooral aangaande het zijn van een medium en mijn verblijf op aarde. Wat mijn handen intuïtief al vaak deden, daar kan ik nu echt iets mee.”

“Mezelf helen en aanvullen: de cursus bracht me precies wat ik met Reiki wilde. Ik weet nu dat ik mijn energie met anderen kan delen. Dat was meer dan ik verwachtte, een bonus dus!”

“Ik heb leerzame dagen achter de rug. Het besef dat ik ook een kanaal voor Reiki kan zijn, is een aparte ervaring. Vermoeiend was het ook, maar de energie die je ontvangt is echt verpletterend.”

“De cursus was waardevol voor mezelf en voor mijn baby. De energie heb ik fijn in ontvangst kunnen nemen. Ik hou het gevoel nog lekker vast.”

“Laat de energie maar stromen. Bedankt voor het inzicht.”

“Mijn spiritualiteit heeft nu een plaats gekregen.”

“Ik ben blij dat ik de universele levensenergie in mijzelf heb gevoeld en er ook mee verder kan.
Dat geeft kracht voor de komende tijd om verder te groeien.”

Persoonlijke verrijking

“Ik voel me Reiker dankzij deze dagen!”

“Deze speciale ervaring heeft mijn horizon verbreed. Wat een verrijking.”

“Ik ben weer een stuk gegroeid. De dagen zijn een enorme verrijking. Vooral het ontvangen en het inzicht hebben me aangegrepen.”

“Deze dagen waren een persoonlijke verrijking. Veel warmte, veel liefde, veel positiviteit en met die ingrediënten ga ik aan de slag met Reiki.”

“Intens en een verrijking.”

“Heel bijzonder en een waardevolle toevoeging van mijn persoon. Ik ben blij dat ik het heb gedaan.”

Mezelf en anderen helpen

“Hartelijk dank voor twee bijzonder harmonieuze en liefdevolle dagen. Geven en ook krijgen, dat is wat ik nu voel.”

“Door deze Reiki-dagen ben ik weer dicht bij mezelf gekomen. Ik voel dat Reiki een fantastisch instrument is om in mijn werk te integreren en anderen ermee te helpen. Ik voel me heerlijk zo in mijn kracht en rust.”

“Nog een manier gevonden om meer bij mijn gevoel te komen en te gronden. Goed om te ervaren dat ik ook mogelijkheden heb om te geven. Dat geeft me zelfvertrouwen.”

“Reiki liet mij zien dat simpelweg alleen maar ‘zijn’ veel kan doen voor anderen en voor mezelf. Zo zijn zonder verwachting of veroordeling werkt helend.”

“Ik weet dat anderen en ik veel aan deze Reiki-cursus zullen hebben.”

“De cursus luidt een nieuw begin in van mijn leven. Ik hoop de komende maanden nog veel te leren. Ik wil me overal bewust van maken en hoop in eerste instantie mezelf te kunnen helpen en helen. Daarnaast misschien ook mijn naasten. Bedankt voor dit geschenk.”

“Heerlijk en ontspannen. Ik ga mezelf en de mensen om me heen lekker verwennen.”

“Dit weekend was, evenals de meditatie-uren, een cadeau voor mezelf. Ik wil het geleerde in het gewone leven gebruiken voor mezelf en voor anderen. Hoe weet ik nog niet precies, want ik ben geneigd de dingen voor me uit te schuiven. Het was in elk geval erg gezellig en leerzaam.”

Over de groep

“Het was een fijne groep. Ik vond het opvallend dat er in korte tijd al zo’n goede onderlinge samenwerking ontstond. We waren snel op elkaar afgestemd. Er heerste respect en openheid zonder jezelf weg te geven. Ik heb veel van de anderen geleerd.”

“Met de groep waren we echt samen en dat was een fijn gevoel.”

“Jouw warmte en dat van de groep blijf ik vasthouden. Heerlijk!”

“Fijn om zoveel warmte gevoeld te hebben met deze mensen.”

“Het waren fijne, leerzame en emotionele dagen. De groep als zodanig was één en dat geeft een goed gevoel.”

Over de begeleiding

“Marianne, je hebt de Reiki-dagen goed begeleid. Integer, open naar de cursisten toe en tijdens de rituelen en principes van Reiki behoud jij je eigenheid. Voor mij heb je Reiki naar een bereikbaar, natuurlijk en vertrouwd plan gebracht. Dank daarvoor.”

“Het waren twee fijne dagen. Ik heb veel geleerd en de sfeer was goed. Jij bent zoals altijd erg gastvrij.”

“Het was weer heerlijk om hier te zijn, aandacht aan mezelf te geven onder jouw fijne veiligvoelende ‘leiding’. Je bent een kanjer en je maakt mij tot een kanjer.”

“Ik was nieuwsgierig naar Reiki en het heeft me meer gegeven in deze fijne warme omgeving. Een hele fijne en rijke ervaring.”

Over de cursus

“De cursus is goed van opzet. Intensief bezig zijn en rustpunten creëren. Perfect, bedankt daarvoor.”

”Het waren vrij intensieve dagen. Vooral de eerste dag. Ik lag al om 19.00 uur op bed!”

“De praktijkruimte heeft een goede atmosfeer qua licht, ruimte, vorm en energie. Ook is alles goed verzorgd.”

“Het was heel gezellig, intensief en tegelijkertijd ook ontspannen.”

“Erg fijn. Goede opbouw van de dag en nu lekker oefenen.”

“Geweldige ervaring, ik heb genoten en geleerd en zal spiritualiteit nog meer in mijn leven gaan toepassen. Ik word er gelukkig van.”

“Intensief, die twee dagen, want het was een ontdekkingsreis voor mijzelf en met anderen.
Niet denken, maar naar je gevoel luisteren en dat ook nog kunnen delen.”
Overig

“De afgelopen dagen maakte ik een reis door mijn lichaam. Daar ga ik zeker van genieten. De balans en rust zal ik proberen vast te houden.”

“Ik heb mijn hart ontdekt. Buiten dat het pompt, dat het me pijn, verdriet, liefde en vreugde doet voelen, kan ik het nu echt gebruiken. Ik voel dat het vanaf nu anders zal zijn.”

“Dit voelt als een begin van iets waarvan ik niet weet of ik het kan overzien en waar het toe leidt. Misschien is dat juist ook wel goed.”

“Ik vond het echt geweldig.”

“Intense dagen en een mooie emotionele ervaring. Er werd mij duidelijk een spiegel voor gehouden. Ik ga eraan werken!”

“Veel woorden heb ik niet meer, wel veel tranen. Ik zit er even doorheen, maar dan in positieve zin. Deze dagen hebben me veel gedaan. Ik heb me erg fijn gevoeld, licht gevoeld en licht gezien.”

“Heftig, emotioneel, goed.”

“Liefde en vrede is licht. Licht is liefde en vrede.”