Ervaringen Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Hij: Dankjewel voor je wijze lessen en de enorme rust die ik bij jou mocht ervaren. Iedere keer reden we in stilte naar huis, nagenietend van elkaar, ons kindje en onszelf. Dankjewel voor je vertrouwen en hoe je ons hebt laten ervaren wat samen is. Top.
Zij: Momenten van wat is, heb je ons gegeven en ook weer bewuster gemaakt van dat dit klopt. Plaats voor ons, onze dochter en ons nieuwe kindje.

Soms zijn woorden niet genoeg. Deze drie keer met jouw begeleiding zo vlak voor we ‘geboorte gaan geven’ aan ons kindje waren prachtig. Precies wat ik nodig had om weer te gaan vertrouwen op mijzelf, mijn lichaam, de natuur, mijn natuur. Samen met E en de baby zijn we een team. Zo voelt het voor mij.
In stilte heb ik mogen voelen dat ik niet het belangrijkste ben :). Dat er dingen zijn die ‘groter zijn’ dan ikzelf. En dat voelt zo goed; veilig en vertrouwd! Dankbaar ben ik, samen met E dat wij straks zo aan de bevalling mogen gaan beginnen.

Zij: De ‘normale’ haptonomie geeft me iedere keer al veel rust en kracht. Als ik hier weg ga, kan ik voor mijn gevoel de hele wereld aan. Maar de zwangerschapshaptonomie was helemaal een bijzondere ervaring. Zo intens, zo betrokken en vertrouwd. Ik ben erg zelfverzekerd nu en ga genieten van de tijd die komen gaat. Bedankt voor alle aandacht.
Hij: Ik kwam als pure denker binnen en mijn vooringenomen mening was dat het wellicht te ‘zweverig’ was… Echter ik had het gelukkig mis. Samen met mijn vriendin naar de zwangerschapshapto-sessies was voor mij een super ervaring. En daarnaast komen mijn voelen en denken ook meer in balans. Ik kijk erg uit naar de bevalling en de tijd die voor ons ligt.

De afgelopen sessies waren voor ons een schot in de roos. De ultieme manier om ons voor te bereiden op de bevalling, maar vooral om te genieten van de zwangerschap, samen. Dankjewel voor het bewustzijn!

Veel dank voor de weg die we samen met jou hebben gevonden om zo intens in contact te zijn met elkaar en ons derde kindje.
Het heeft ons zoveel gegeven en via ons ook onze twee oudste kinderen. Wij zijn vol vertrouwen en kijken uit naar de geboorte.

Hij: Bedankt voor je geweldige begeleiding op de mooie reis naar de geboorte van ons kind. Met jouw hulp en visie voel ik me er als vader helemaal klaar voor!
Zij: Precies wat ik wenste als begeleiding voor de geboorte van ons kleintje heb jij ons gegeven: een vertrouwen in onze natuur, in ons samenzijn en in onze kracht om ons kindje hier bij ons op aarde te laten komen, in alle liefde.
Ik kan haast niet wachten op de volgende keer dat we hem mogen komen laten zien.

Hij: Heel erg bedankt voor de rustgevende en inzichtelijke begeleiding.
Zij: Elke keer was een cadeau. Ik neem de begeleiding mee in mijn hart en hoop het zo door te geven aan ons meisje. Ontzettend bedankt!

Zij: Dank je voor de rust en het vertrouwen dat het goed gaat komen.
Hij: Ik ben je heel erg dankbaar voor je warme ondersteuning voor ons drieën.

Dat ik dit samen met jou mag ervaren! Heerlijk. 34 weken zwanger van ons derde kindje. Jij leert ons te zijn. Geeft ons ruimte en ontspanning. Het valt niet in woorden samen te vatten hoe het voelt om samen te zijn.

Een groot dankjewel! Je hebt me vertrouwen gegeven op de momenten dat ik het niet zag zitten en zelf geen vertrouwen had in mijn lichaam…

Wij hebben onze sessies als erg intens, puur en rustgevend ervaren.

Het voelde goed om op deze manier ons kindje en elkaar te voelen, waardoor we met veel vertrouwen naar de geboorte uitkijken.
Een rijke beleving waar we erg van genoten hebben.

Hij raakte toch al wel mijn buik aan, maar het is nu anders, intenser. We hebben meer contact.

Ik krijg goede handvatten om concreet iets te doen!

Ik begrijp wat ik voor haar kan betekenen, op dit moment maar ook tijdens de bevalling.

Voor mij is het kind nu veel meer gaan leven. Ik wist het wel met mijn hoofd, maar nu vóel ik het!

Het heeft me diep geraakt.

Het brengt me dicht bij mezelf en het besef dat ik ook kan bevallen door dicht bij mezelf te blijven.

Het is ook confronterend om zo diep te delen met elkaar.

Ik wíst dat hij er voor me zou zijn, maar ik heb het nu ook gevoeld!

Het besef is anders geworden.

Ik besef nu veel meer dat ons kind er nú al is.

Er nu al zo’n intens contact mee hebben… is wel heel bijzonder!

Het is nu veel meer samen!

Ik kan nu écht iets voor haar doen.

Ik ben me veel bewuster van het kind, ook dat het een eigen individu is.

Ik voel me steeds meer intens verbonden.

Ik wist dat het goed was, maar nu vóel ik het.

Ik voelde dat het niet goed was.

Het is zo praktisch, ik weet nu wat ik kan doen voor haar tijdens de bevalling.

Ik heb er echt heel veel aan gehad tijdens de bevalling.

Het was zo fijn dat hij er voor mij was en hóe hij er voor mij was!

Ik hoorde steeds jouw stem tijdens de bevalling.

Ik heb bewust mijn kind geboren voelen worden.

In deze vorm van begeleiding wordt de rol van de man niet onderschat.

Voor onze relatie was het ook heerlijk en zien onze haptonomie sessies samen als een bijzonder uniek moment, van intens geluk en contact samen en met onze dochter, we zullen dit na haar geboorte zeker blijven doen.

Bevallen is iets intiems, daar willen wij intiem mee omgaan.

Door het persoonlijke contact en de persoonlijke aandacht op maat voelden wij ons serieus genomen.

Hierdoor werden angsten weggenomen en vonden wij de rust en het evenwicht dat wij nodig hadden ter voorbereiding op de bevalling.

Er werd ons een luisterend oor geboden, zonder dat er een mening opgedrongen werd.

Er is een brug gelegd tussen onze persoonlijke wensen, opvattingen, gevoelens en het voorbereiden op de bevalling.

We hebben in een vroeg stadium van de zwangerschap de gouden driehoek ervaren tussen man, vrouw en het ongeboren kind!

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is zeker aan te raden voor mensen die gericht en bewust willen bezig zijn met de zwangerschap en de bevalling en dit samen met elkaar en het ongeboren kind willen delen.

Wij zijn zo blij dat we jou gevonden hebben voor de zwangerschapsbegeleiding.
Eigenlijk zou iedereen de kans moeten krijgen om dit standaard tijdens de zwangerschap te ervaren.
Deze begeleiding geeft zo veel vertrouwen, praktische tips en een bedding om de geboorte van je kind met een hart van vertrouwen te mogen laten plaats vinden.